5 år i fængsel for at låse sin telefon op?

Den 26 januar besluttede den amerikanske “Librarian of Congress” (frit oversat “Kongressens Bibliotekar”) at gøre det ulovligt at låse sin telefon op. Det betyder at man i USA, i øjeblikket risikerer op til 500.000$ i bøde eller helt op til fem år i fængsel for at låse sin telefon op uden samtykke fra ens operatør.

Obama har dog heldigvis reageret på en underskriftindsamling med over 100.000 underskrifter i positiv retning.

“Consumers should be able to unlock their cellphones without risking criminal or other penalties …

” … Neither criminal law nor technological locks should prevent consumers from switching carriers when they are no longer bound by a service agreement or other obligation.”

Denne udmelding fra Det Hvide Hus betyder kort sagt at der, hverken bør være lovmæssige eller teknologiske barrierer, mod at låse sin telefon op når man ikke længere er bundet af en kontrakt med operatøren – præcis som herhjemme i Danmark.

Det er dog fortsat ulovligt indtil USA’s kongress har udfærdiget og stemt et lovforslag igennem – ind til da kan amerikanere frygte deres frihed, hvis de prøver på at fri deres telefoner fra AT&T, T-Mobile, Verizon og de andre amerikanske operatører.

Vi kan ikke være mere enige med udmeldingen fra iFixit.com – FREE OUR PHONES!

Free-Our-Phones.152530Kilde: iFixit.com‘s nyhedsbrev

 

Kommentarer

  1. […] vi bragte nyheden om at unlocking i USA kan give op til 5 års fængsel, er der heldigvis sket en positiv udvikling i sagen. Tre senatorer er nemlig kommet med et […]